Karaman Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Karaman Ziraat Odası > Haberler > YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET BAYRAM'IN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET BAYRAM'IN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAYRAM Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Bayram mesajında;

‘‘Üç aylar içerisindeki Mübarek gecelerden biri olan ve insanlığın mana yolculuğunu özetleyen Miraç Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.    

Manevi duygularımızı canlandıran ve hayat tarzımızı sorgulama süreçlerine vesile olan günler ve geceler; bizlere, iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi hakikat doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatı sunar.

Miraç bizlere yaratılanı yaratandan ötürü sevme bilinci kazandırır. Bu bilinç bizlere, insan sevgisini yok eden savaş, hukuksuz rekabet, hırs ve tutkulardan sıyrılma imkanı verir. Komşuya merhamet etmeyi, muhtaca el uzatmayı, engelliye yardımcı olmayı, hayvanı şefkatle okşamayı, kuraklığa, küresel ısınmaya ve diğer afetlere karşı tedbirli olmayı öğretir.

Bu bilinç ve hassasiyetle; Gazze’de devam eden zulmün, katliamın ve insanlık suçunun sona ermesi ve etrafı mübarek kılınan Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesi için dualarımızla, gündemlerimizle ve duruşumuzla Filistinli kardeşlerimizi ve yeryüzünün mazlum ve mağdur tüm insanlarını destekleyelim.   

Bu duygu ve düşüncelerle 6 şubat depreminde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allahtan rahmet dilerken, başta emektar Çiftçilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Dedi’’