Karaman Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Karaman Ziraat Odası > Haberler > YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET BAYRAM'IN BERAT KANDİLİ MESAJI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET BAYRAM'IN BERAT KANDİLİ MESAJI

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAYRAM Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Bayram mesajında şu ifadelere yer verdi;

Üç ayların manevi havası içerisinde idrak edeceğimiz kutsal gecelerden biri olan ve bizlere Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandili’ne, milletçe bir kez daha erişmenin mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz.

Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, yaratılıştan kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, aynı zamanda kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle; Emektar Çiftçilerimizin, Karamanlı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam coğrafyasının Berat Kandili'ni tebrik eder, bu kutlu gecenin; insanlığın hidayetine, aziz milletimizin birlik-beraberliğine, bolluk-bereketine, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını, Cenabı Allah’tan niyaz ederim. Dedi.