Karaman Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Karaman Ziraat Odası > Haberler > Ülke Olarak Üretime İhtiyaç Duyduğumuz Bu Zor Günlerde Tarım Kredi Kooperatifleri Çiftçimize Destek Sağlamalıdır.

Ülke Olarak Üretime İhtiyaç Duyduğumuz Bu Zor Günlerde Tarım Kredi Kooperatifleri Çiftçimize Destek Sağlamalıdır.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAYRAM konu ile ilgili yaptığı açıklamada; ‘‘Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarımsal üretimin artırılmasına katkıda bulunmak ve üreticilerin ihtiyaç duyduğu her türlü tarımsal girdinin kaliteli ve uygun fiyattan karşılanmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Özellikle tarımsal üretimde kullanılan ürünlerde oluşan afaki fiyatlar sonrası çiftçimizin vermiş olduğu teminatlar sonrası kullanmakta olduğu limitleri yetersiz kalmıştır.

İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde üretime devam edebilmemiz için çiftçimize destek olunmalı, alışveriş limitleri güncel piyasa şartları göz önüne alınarak artırılmalıdır.

Özellikle başta kimyevi gübre ve yem olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarında oluşan %200'ü geçen artışlar sonrası çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifinden limitleri yetersiz kaldığı için yeterince alışveriş yapamamaktadırlar

Oluşan bu mağduriyet ile ilgili görüşme yaptığımız AK Parti Karaman Milletvekilleri Sn. Recep Şeker, Sn. Selman Oğuzhan Eser, Tarım Kredi Genel Müdürü Sn. Hüseyin Aydın ile görüşme yaparak çiftçimizin mağduriyetini  ileteceklerini ifade etmişlerdir,kendilerine teşekkür ediyoruz.

Sonuç olarak tarımsal üretimin artırılmasına katkıda bulunmak ve üreticilerin ihtiyaç duyduğu her türlü tarımsal girdinin kaliteli ve uygun fiyattan karşılanmasını sağlamak amacıyla kurulan Tarım Kredi çiftçimizin mağduriyetini gidermek için piyasalarda oluşan artışları göz önüne alarak çiftçimizin alışveriş limitlerini artırımalıdır.  Baharlık ekimlerin hazırlıklarının yapıldığı bu zor günlerde gübre başta olmak üzere çiftçilerimize  imkan destek sağlanmalıdır.

Ülkemizde ekilmedik bir karış arazi bırakmamalıyız. Türk tarımı kullanamadığı potansiyeline erişmek zorundadır.  Üretebildiğimiz kadar güçlü olduğumuzu unutmayalım.’’ Dedi.