Karaman Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Karaman Ziraat Odası > Haberler > HAYATINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ !!! ROPS KULLANIMINA DİKKAT..!

HAYATINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ !!! ROPS KULLANIMINA DİKKAT..!

 Traktörlerde sürücü güvenlik çerçevesi (ROPS) hayat kurtarıyor.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAYRAM yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere tarım araçlarının ve traktörlerin engebeli zeminlerde ilerleme gibi durumlar her zaman risk barındırmakta ve taş, yoldan çıkma, hendek, yoldaki seviye farkı gibi durumlar dengesizliği artırarak devrilmeye neden olmaktadır. 2021 yılında meydana gelen ölümlü/yaralanmalı traktör kazalarının jandarma bölgesinde %53,82’sinin, polis bölgesinde %11,90’ının devrilme şeklinde meydana geldiği görülmektedir. Traktör kazalarında ölüm ve ağır yaralanma riskinin en aza düşürülmesi amacıyla Devrilmeye Karşı Koruyucu Yapılar (ROPS) kullanılmasının önemi ortaya çıkmaktadır.

                Yapılan araç muayenelerinde 01.01.2001 tarihinden itibaren üretilen traktörlerde Devrilmeye Karşı Koruyucu Yapılar (ROPS) kontrolü neticesinde uygun olmayanlara ağır veya hafif kusur verilmektedir.

                Çiftçilerimizin, tarımsal üretim süresince ve üretim dışı zamanlarda fenni muayene ve sigorta yaptırması, traktör römorklarına arkadan çarpma kazalarının engellenmesi için traktörlerde ön ve arka ışık donanımlarının ve flaşörlü, yanıp sönen, sarı ışıklı, dönerli, uyarı lambalarının bulundurması, römorklarda reflektör bulundurması, Devrilmeye Karşı Koruyucu Yapılar (ROPS) kullanılması meydana gelebilecek olan kazaları engelleyecektir.”dedi.