Karaman Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Karaman Ziraat Odası > Haberler > KARAMAN'IN KAPSAMA ALINMASI ÇİFTÇİLERİMİZİ MEMNUN ETMİŞTİR..

KARAMAN'IN KAPSAMA ALINMASI ÇİFTÇİLERİMİZİ MEMNUN ETMİŞTİR..

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAYRAM yaptığı açıklamada; "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi" Programını başlattıklarını belirten Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİR'li tarafından açıklanan %75'lik hibeli tohum desteği verilecek 21 ilin içerisinde Karaman'ın olmaması Çiftçilerimizi üzmüştü.

"Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi" programı kapsamında belirlenen 21 il içerisinde Karaman yer almamıştır. KOP Bölgesinde bulunan Aynı havza içerisinde, aynı ürün çeşitliliğinin yetiştirildiği Konya, Aksaray, Niğde ve Nevşehir’in bu hibeden faydalanıp Karaman’ın dahil edilmemesi anlaşılamamıştı." dedi.

Başkan BAYRAM ; "Ülkemizin geçtiği bu zor zamanlarda Karaman çiftçisi %75 ‘lik tohum hibe desteğinden mahrum bırakılmamalıdır.

Konu hakkında İlimiz Ak Parti Milletvekillerimiz Sayın Recep ŞEKER ve Selman Oğuzhan ESER' e ve Ak Parti İl Başkanı Abidin ÇAĞLAYAN'a konu bilgi verdik. Görüşmelerde bulunduk. Ak Parti Milletvekillerimiz Sayın Recep ŞEKER ve Selman Oğuzhan ESER Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMIRLİ ile görüştüklerini, Bakanın İlgili Genel Müdürlüklere Karaman'ın kapsam içerisine alınması konusunda talimat verdiğini tarafımıza bildirmişlerdir.

Umarız ki bu gelişmeler neticesinde İlimizin de bu programa dahil edilmesi Çiftçilerimizin beklentisidir." dedi.