Karaman Ziraat Odası > Haberler > YÖNETİM KURULU BAŞKANI RECEP MUĞLU'NUN KURBAN BAYRAMI MESAJI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI RECEP MUĞLU'NUN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkanımız Muğlu mesajında;

Millet olarak; sevgi ve hürmetin, yardımlaşma ve dayanışmanın eşsiz örneklerine şahit olacağımız yeni bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmış olmanın heyecanı içerisindeyiz. Şahsım adına milli ve dini duyguların yoğun olarak yaşandığı bu müstesna günlerin, iç huzurumuza, milli birlik ve beraberlik şuurunun daha kuvvetlenmesine, karşılıklı sevgi ve saygı bağlarının güçlenmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Birliğimizi ve dirliğimizi bozmaya kast edenlere, hainlere, tehditlere, bu coğrafya üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan hiçbir kirli operasyona fırsat verilmeyeceğinin bilinmesi gerekmektedir.

Bizler, bayramların ruhunu, bayramların vesile kıldığı paylaşma ve kardeşlik duygularını asırlar boyu içimize sindirmiş; bu atmosferi tüm yıla yaymış necip bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu nedenle, vatandaşlarımızın zor durumda olan yardıma muhtaç insanlara da her zaman olduğu gibi bu bayramda büyük bir hassasiyetle yardım elini uzatacaklarından şüphe duymuyorum. Yüzyıllar boyu barış ve adalete öncülük eden Türk Milleti, ne mutlu ki, günümüzde de yaşanan hiçbir insani drama seyirci kalmıyor; dünyanın neresinde olursa olsun yoksul ve mazlum halklar için bir umut ülkesi olmayı sürdürüyor. Bugün İslâm ülkelerinin birçok yerinde, Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Myanmar, Arakan ve Mısır’da iç savaş, kıyım, terör ve şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Bayramın tadını ve heyecanını hissedemeyen nice Müslüman anneler, evlatları için gözyaşı döküyor. Nice Müslüman kardeşimiz bayramın huzurunu özlüyor. Ve nice masum yavru, bayrama tanımlayamadığı bir hüzünle giriyor.

Bu acı manzara karşısında bizler, karanlık gecelerin nurlu bir sabaha uyanması için milletçe elimizden geleni yapmak için çabalıyoruz. Türk Devleti Tabir yerindeyse muhacir kardeşlerimize yardım eli oluyoruz. Her kimden ve nereden gelirse gelsin zulüm zulümdür diyor,  “Yaratılanı sev, Yaratan’dan ötürü” anlayışının bir gereği olarak mazlumlara gönlümüzü ve kapılarımızı açıyoruz.

Hep birlikte idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın,   sevinç ve neşe içinde kutlanabilmesi ümidiyle, Her günümüzün bayram sevinci içerisinde geçmesini temenni ediyorum.

Nice bayramların hep birlikte yaşanması temennisiyle, idrak edeceğimiz Mübarek Kurban Bayramı’nın Çiftçilerimiz içinde bolluk ve bereket dolu bir hasat sezonunun vesilesi olması ümidiyle, Karamanlı Çiftçilerimizin ve değerli Karamanlı hemşerilerimizin Bayramını tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Dedi