Karaman Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Karaman Ziraat Odası > Haberler > 'NOHUT YETİŞTİRİCİLİĞİ' SEMİNERİ DÜZENLENDİ..

'NOHUT YETİŞTİRİCİLİĞİ' SEMİNERİ DÜZENLENDİ..

           ‘NOHUT YETİŞTİRİCİLİĞİ’ SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Çiftçilerimizin yoğun talepleri doğrultusunda Karaman Ziraat Odası olarak organize edilen ve Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen ‘NOHUT YETİŞTİRİCİLİĞİ’ semineri düzenlendi.

                Seminere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sn. Orhan ÖZÇALIK , Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur ERKAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim ERKOL, Karaman Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Mehmet TEKİN, Karaman Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Seçkin BAŞPINAR, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz, Delegelerimiz, Köy ve Belde Muhtarlarımızın yanısıra Çiftçilerimiz katıldı. Yoğun katılımın gözlendiği Seminerde söz alan Karaman Ziraat odası Başkanı Recep MUĞLU;

                Nohut üretiminin önemine değinerek, geçtiğimiz yıllarda nohut rekoltesinin düşük, Pazar fiyatının yüksek olmasına istinaden, özellikle sulamaya elverişli olmayan dağlık bölgelerimizdeki köylerimiz de Nohut Üretiminin teşvik edilmesi, sorunların giderilmesi amacıyla birtakım çalışmaların devam ettiğini, ilerleyen günlerde de Nohut Yetiştiriciliği ile ilgili çalışmaların hızlandırılarak devam edeceğini vurgulayarak, toplantının hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmacı, katılımcı ve değerli çiftçilerimize teşekkür etti.

                Seminere Konuşmacı olarak katılan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr.Hüseyin ÖZÇELİK ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr.Durdane MART slayt eşliğinde konuşmalarını yaptılar. Seminerin son bölümünde soru cevap bölümüne geçilerek çiftçilerimizin sorularını yanıtladılar.

                Karaman Ziraat Odası Olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına, değerli konuşmacılarımıza ve Yoğun katılımlarından dolayı kıymetli çiftçilerimize teşekkür ederiz.